Chorizo mexikansk
Ingredienser
- 3 kg grishals
- 60 g salt
- 6 g peppar mald
- 12 g paprika
- 6 g cayennepeppar
- 6 g oregano smulad
- 20 g vitlök pressad
- 1,5 dl vinäger vit
- 1,5 dl vatten kallt
- svinfjälster 32/36 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blöt över natten.svinfjälster
- Spola igenom dem några gånger med kallt vatten.Lägg dem i ljummet vatten.
- Mal köttet med en 10-12 mm hålskiva.3 kg grishals
- Blanda alla ingredienser i en matberedare till smeten binder samman.60 g salt, 6 g peppar, 12 g paprika, 6 g cayennepeppar, 6 g oregano, 20 g vitlök, 1,5 dl vinäger, 1,5 dl vatten
- Stoppa smeten i fjälster och gör 20 cm korvar.svinfjälster