Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Belgien

Bloempanch Belgien

Måltid Huvudrätt
Kök Belgien

Ingredienser
  

  • 0,8 kg grishals
  • 1,1 kg sidfläsk
  • 1,1 kg nötblod
  • 36 g salt
  • 6 g svartpeppar
  • 3 g vitpeppar
  • 1,5 g cayennepeppar
  • 3 g kanel
  • 3 g muskot
  • 1 g kryddnejlika mald
  • 1,5 g ingefära
  • krokfjälster

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    krokfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär karrén och hälften av sidfläsket i 2×2 cm strimlor.
    0,8 kg grishals, 1,1 kg sidfläsk
  • Mal karrén och hälften av sidfläsket med 6 mm hålskiva.
  • Skär resten av sidfläsket i 10 mm tärningar.
  • Blanda allt utom sidfläsktärningar i en matberedare tills smeten binder samman.
    0,8 kg grishals, 1,1 kg nötblod, 36 g salt, 6 g svartpeppar, 3 g vitpeppar, 1,5 g cayennepeppar, 3 g kanel, 3 g muskot, 1 g kryddnejlika, 1,5 g ingefära, 1,1 kg sidfläsk
  • Blanda i sidfläskkuberna.
  • Fyll smeten i krokfjälster.
    krokfjälster
  • Sjud i 80° vatten tills innertemperatur på 72°.
  • Kyl i iskallt vatten.
Keyword Belgien, Kanel, Nötblod