Lägg fjälstren i blöt över natten
svinfjälster 32/43 mm
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten. Skär sedan kött och späck i 2×2 cm strimlor.
2,25 kg grishals, 0,75 kg späck
Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.
Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
2,25 kg grishals, 0,75 kg späck, 60 g salt, 8 g nitritsalt, 10 g svartpeppar, 25 g vitlök
Fyll smeten i svinfjälster.
svinfjälster 32/43 mm
Placera korvarna i en rök med temperaturen 50° tills dom är torra. Röks med bokspån.
Höj sedan temperaturen till 55° i röken tills korven blir lite rödaktig. Detta tar ca 60 minuter.
Höj sedan temperaturen till 85° tills korvens innertemperatur är 85°.
Kyl korvarna i kallt vatten.