Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slovenien

Kranjska Klobasa

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Slovenien

Ingredienser
  

  • 2,25 kg grishals
  • 0,75 kg späck
  • 60 g salt
  • 8 g nitritsalt
  • 10 g svartpeppar
  • 25 g vitlök finhackad
  • svinfjälster 32/43 mm 32/34 mm
  • vatten

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten
    svinfjälster 32/43 mm
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär sedan kött och späck i 2×2 cm strimlor.
    2,25 kg grishals, 0,75 kg späck
  • Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    2,25 kg grishals, 0,75 kg späck, 60 g salt, 8 g nitritsalt, 10 g svartpeppar, 25 g vitlök
  • Fyll smeten i svinfjälster.
    svinfjälster 32/43 mm
  • Placera korvarna i en rök med temperaturen 50° tills dom är torra. Röks med bokspån.
  • Höj sedan temperaturen till 55° i röken tills korven blir lite rödaktig. Detta tar ca 60 minuter.
  • Höj sedan temperaturen till 85° tills korvens innertemperatur är 85°.
  • Kyl korvarna i kallt vatten.
Keyword Karré, Slovenien, Vitlök