
Det har blivit väldig populärt att göra egen korv. Man kan med väldigt enkla verktyg göra korv som håller hög kvalitet. Vill man prova på hantverket och söker efter korvrecept på internet så hittar man väldigt många. Dock är de flesta recepten på maträtter där det ingår färdigköpt korv. Tidigare fanns det en stor svensk hemsida med korvrecept och annan information om korvtillverkning. Det finns fortfarande ett antal hemsidor men inte med så många recept. Min ambition med korvmakaren.se är att skapa en hemsida med många recept från hela världen. Den kommer också att innehålla information om allt som behövs för att göra kvalitetskorv på ett enkelt sätt. Jag kommer också lägga in annat smått och gott att dricka och äta tillsammans med korven.
Varför skall man göra sin egen korv. Mitt huvudskäl är att jag vill veta vad som finns innanför skinnet och njuta av att jag gjort korven själv tillsammans med kompisar.
Korvrecepten har sina ursprungsnamn och inte fantasinamn som en del fabrikanter har. Ett annat skäl för att göra sin egen korv är att det är tillfredställande att ta upp det gamla hantverket som var så vanligt förr. Det ger mig stor tillfredställelse att med enkla verktyg och teknik gör korv av väldigt hög kvalitet. En sak jag lärt mig är att vid sommarens grillningar inte berätta för barn och ungdomar vad skinnet egentligen är.