Go Back

Andouille

Förberedelser 2 days
Tillagningstid 2 timmar
Total tid 2 days 2 timmar
Måltid Huvudrätt
Kök Frankrike, USA

Ingredienser
  

  • 3 kg grishals
  • 50 g salt
  • 10 g nitritsalt
  • 18 g svartpeppar grovmald
  • 6 g timjan
  • 12 g cayennepeppar
  • 0,3 l vatten kallt
  • svinfjälster 38/40mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälster i blött över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i strimlor 2x2 cm.
    3 kg grishals
  • Mal köttet med 6 mm hålskiva
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare.
    3 kg grishals, 50 g salt, 18 g svartpeppar, 6 g timjan, 12 g cayennepeppar, 0,3 l vatten
  • Blanda tills smeten binder samman.
  • Fyll svinfjälster 38/40mm och gör 30 cm långa korvar
    svinfjälster
  • Torka korven i röken i en timme.
  • Varmrök den sedan tills korven är ca 70°
  • Kyl sedan korven i kallt vatten så skinnet blir slätt.

Anteckning

En kraftigt rökt korv som ofta används i maträtter i södra USA.
Har man hög temperatur i röken blir korven snabbt rökt men inte så kraftigt som om man har låg temperatur i röken. Innertemperatur bör vara 70°.
Keyword Belgien, cayennepeppar, Frankrike, Louisiana, Paprikapulver, USA