Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Skär köttet i strimlor 2x2 cm.
3 kg grishals
Mal köttet med 6 mm hålskiva
Blanda alla ingredienser i en matberedare.
3 kg grishals, 50 g salt, 18 g svartpeppar, 6 g timjan, 12 g cayennepeppar, 0,3 l vatten
Blanda tills smeten binder samman.
Fyll svinfjälster 38/40mm och gör 30 cm långa korvar
svinfjälster
Torka korven i röken i en timme.
Varmrök den sedan tills korven är ca 70°
Kyl sedan korven i kallt vatten så skinnet blir slätt.
Anteckning
En kraftigt rökt korv som ofta används i maträtter i södra USA.Har man hög temperatur i röken blir korven snabbt rökt men inte så kraftigt som om man har låg temperatur i röken. Innertemperatur bör vara 70°.
Keyword Belgien, cayennepeppar, Frankrike, Louisiana, Paprikapulver, USA