Go Back

Bangers

Måltid BBQ, Frukost, Huvudrätt
Kök England

Ingredienser
  

  • 2,3 kg grishals
  • o,7 kg späck
  • 1,5 dl is krossad
  • dl isvatten vid behov
  • 1,5 dl skorpmjöl
  • 2,5 msk salt
  • 11,5 msk vitpeppar nymald
  • 1,5 msk salvia
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk ingefära mald
  • 2 tsk muskotblomma mald
  • 1 tsk muskot mald
  • 6 m svinfjälster 30/32 mm

Instruktioner
 

  • https://korvmakaren.se/wp-admin/admin.php?page=wprm_manage#Lägg fjälstren i vatten över natten.
    6 m svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck i strimlor 2x2 cm.
    2,3 kg grishals, o,7 kg späck
  • Mal kött, späck och iskross med 6mm hålskiva.
    2,3 kg grishals, 6 m svinfjälster, 1,5 dl is
  • Blanda det malda köttet, späcket och övriga ingredienser i en matberedare. Tillsätt vatten vid behov.
    1,5 dl skorpmjöl, 2,5 msk salt, 11,5 msk vitpeppar, 1,5 msk salvia, 2 tsk lökpulver, 2 tsk ingefära, 2 tsk muskotblomma, 1 tsk muskot
  • Bearbeta tills smeten binder samman.
  • Fyll i svinfjälster 30/32 mm.
    6 m svinfjälster

Anteckning

Namnet bangers kan härledas till första världskriget. Korven var då så full av utdrygningsmedel att det inte gick att steka den utan att de sprack, it banged Korven är en del av den populära engelska rätten, Bangers and Mash.
Keyword England, Ingefära, Lökpulver, Muskotblomma