Go Back

Beef sausage

Måltid Huvudrätt

Ingredienser
  

  • 2 kg nötkött magert
  • 1 kg nötkött fett
  • 0,6 kg skorpmjöl
  • 0,4 l vatten
  • 45 g salt
  • 12 g vitpeppar
  • 4 g muskotblomma mald
  • 4 g muskotnöt mald
  • svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Blanda skorpmjöl med vatten, salt och kryddor.
    0,6 kg skorpmjöl, 0,4 l vatten, 45 g salt, 12 g vitpeppar, 4 g muskotblomma, 4 g muskotnöt
  • Blanda alla ingredienser och mal med en 6 mm hålskiva.
    2 kg nötkött, 1 kg nötkött
  • Fyll smeten i svinfjälster 38/40 mm och gör korvar som väger cirka 50 g.
    svinfjälster
  • Låt korvarna mogna i ett dygn i kyl innan tillagning.
Keyword England, Muskot mald, Muskotblomma, Nötkött