Go Back

Bierwurst

Måltid Pålägg
Kök Tyskland

Ingredienser
  

  • 1 kg nötkött magert
  • 1 kg griskött magert
  • 1 kg späck
  • 3 dl vatten
  • 55 g nitritsalt
  • 10 g vitpeppar
  • 5 g paprikapulver
  • 1,5 g muskot malen
  • 3 g senapsfrö malda
  • 10 g vitlök hackad
  • fiberfjälster 80/90 mm fjälster som går att röka

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    fiberfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas. 
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck i strimlor 2x2 mm.
    1 kg nötkött, 1 kg griskött, 1 kg späck
  • Mal kött och späck med 8 mm hålskiva. Mal sedan kött och späck med 4 mm hålskiva.
  • Blanda köttet, kryddor, vitlök och vatten i en matberedare tills smeten binder samman.
    3 dl vatten, 55 g nitritsalt, 10 g vitpeppar, 5 g paprikapulver, 1,5 g muskot, 3 g senapsfrö, 10 g vitlök
  • Fyll i fiberfjälster.
    fiberfjälster
  • Rök med 60° rök i 60 minuter.
  • Sjud korven i 80° vatten i 120 minuter.
  • Kyl korven i kallt vatten i 10 minuter
  • Häng korven en stund så att den torkar.

Anteckning

En korv från Bayern som trots namnet inte innehåller öl utan äts tillsammans med öl.
Keyword Paprikapulver, Senapsfrö, Tyskland