Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Bierwurst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Pålägg
Kök
Tyskland
Ingredienser
1
kg
nötkött
magert
1
kg
griskött
magert
1
kg
späck
3
dl
vatten
55
g
nitritsalt
10
g
vitpeppar
5
g
paprikapulver
1,5
g
muskot
malen
3
g
senapsfrö
malda
10
g
vitlök
hackad
fiberfjälster
80/90 mm fjälster som går att röka
Instruktioner
Lägg fjälstren i vatten över natten.
fiberfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Skär kött och späck i strimlor 2x2 mm.
1 kg nötkött,
1 kg griskött,
1 kg späck
Mal kött och späck med 8 mm hålskiva. Mal sedan kött och späck med 4 mm hålskiva.
Blanda köttet, kryddor, vitlök och vatten i en matberedare tills smeten binder samman.
3 dl vatten,
55 g nitritsalt,
10 g vitpeppar,
5 g paprikapulver,
1,5 g muskot,
3 g senapsfrö,
10 g vitlök
Fyll i fiberfjälster.
fiberfjälster
Rök med 60° rök i 60 minuter.
Sjud korven i 80° vatten i 120 minuter.
Kyl korven i kallt vatten i 10 minuter
Häng korven en stund så att den torkar.
Anteckning
En korv från Bayern som trots namnet inte innehåller öl utan äts tillsammans med öl.
Keyword
Paprikapulver, Senapsfrö, Tyskland