Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Bockwurst
Bockwurst är en vit tysk korv med gamla anor.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Huvudrätt
Kök
Tyskland
Ingredienser
1,5
kg
grishals
magert
0,9
kg
kalvkött
0,6
kg
sidfläsk
utan svål
54
g
salt
9
g
vitpeppar
1,5
g
ingefära
mald
6
g
lökpulver
1,5
g
muskotnöt
mald
1
st
citron
rivna skalet
3
ägg
äggvita
3
dl
mjölk
svinfjälster
30/32 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i vatten över natten.
svinfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.
Lägg dom sedan i ljummet vatten.
Skär köttet i strimlor 2x2 cm.
1,5 kg grishals,
0,9 kg kalvkött,
0,6 kg sidfläsk
Mal köttet i 4 mm hålskiva.
Vispa äggvitan.
3 ägg äggvita
Blanda köttfärs, mjölk, äggvita och kryddor i en matberedare.
Blanda tills smeten binder samman.
54 g salt,
9 g vitpeppar,
1,5 g ingefära,
6 g lökpulver,
1,5 g muskotnöt,
1 st citron,
3 dl mjölk,
svinfjälster
Fyll svinfjälster 30/32 mm och gör 10 cm långa korvar.
Anteckning
Bockwurst är en vitkorv från Tyskland gjord på kalv och griskött.
Keyword
Citron, Mmuskotnöt, Tyskland