Go Back

Bockwurst

Bockwurst är en vit tysk korv med gamla anor.
Måltid Huvudrätt
Kök Tyskland

Ingredienser
  

  • 1,5 kg grishals magert
  • 0,9 kg kalvkött
  • 0,6 kg sidfläsk utan svål
  • 54 g salt
  • 9 g vitpeppar
  • 1,5 g ingefära mald
  • 6 g lökpulver
  • 1,5 g muskotnöt mald
  • 1 st citron rivna skalet
  • 3 ägg äggvita
  • 3 dl mjölk
  • svinfjälster 30/32 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.
    Lägg dom sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i strimlor 2x2 cm.
    1,5 kg grishals, 0,9 kg kalvkött, 0,6 kg sidfläsk
  • Mal köttet i 4 mm hålskiva.
  • Vispa äggvitan.
    3 ägg äggvita
  • Blanda köttfärs, mjölk, äggvita och kryddor i en matberedare.
    Blanda tills smeten binder samman.
    54 g salt, 9 g vitpeppar, 1,5 g ingefära, 6 g lökpulver, 1,5 g muskotnöt, 1 st citron, 3 dl mjölk, svinfjälster
  • Fyll svinfjälster 30/32 mm och gör 10 cm långa korvar.

Anteckning

Bockwurst är en vitkorv från Tyskland gjord på kalv och griskött.
Keyword Citron, Mmuskotnöt, Tyskland