Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Bockwurst amerikansk
En amerikansk variant av den tyska bockwursten.
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
BBQ, Huvudrätt
Kök
USA
Ingredienser
1,35
kg
högrev
0,6
kg
kalvkött
0,9
kg
grishals
150
g
späck
55
g
salt
6
g
vitpeppar
mald
1,5
g
ingefära
1
citron
rivet skal
3
tsk
gräslök
hackad
3
tsk
persilja
hackad
1,5
g
muskotnöt
mald
90
g
Potatismjöl
3
dl
vatten
fårfjälster
22/24 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i vatten över natten
fårfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Skär köttet i 2x2 strimlor.
1,35 kg högrev,
0,6 kg kalvkött,
0,9 kg grishals
Skär späcket i 4mm kuber.
150 g späck
Blanda det malda med övriga ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
55 g salt,
6 g vitpeppar,
1,5 g ingefära,
1 citron,
3 tsk gräslök,
3 tsk persilja,
1,5 g muskotnöt,
90 g Potatismjöl
Blanda försiktigt i späckkuberna.
150 g späck
Fyll fårfjälster 22/24 mm och gör 8-10 cm korvar.
fårfjälster
Anteckning
Bockwurst serveras vanligen kokt.
Keyword
Ingefära, Kalvkött, USA