Go Back

Bockwurst amerikansk

En amerikansk variant av den tyska bockwursten.
Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök USA

Ingredienser
  

  • 1,35 kg högrev
  • 0,6 kg kalvkött
  • 0,9 kg grishals
  • 150 g späck
  • 55 g salt
  • 6 g vitpeppar mald
  • 1,5 g ingefära
  • 1 citron rivet skal
  • 3 tsk gräslök hackad
  • 3 tsk persilja hackad
  • 1,5 g muskotnöt mald
  • 90 g Potatismjöl
  • 3 dl vatten
  • fårfjälster 22/24 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten
    fårfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i 2x2 strimlor.
    1,35 kg högrev, 0,6 kg kalvkött, 0,9 kg grishals
  • Skär späcket i 4mm kuber.
    150 g späck
  • Blanda det malda med övriga ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    55 g salt, 6 g vitpeppar, 1,5 g ingefära, 1 citron, 3 tsk gräslök, 3 tsk persilja, 1,5 g muskotnöt, 90 g Potatismjöl
  • Blanda försiktigt i späckkuberna.
    150 g späck
  • Fyll fårfjälster 22/24 mm och gör 8-10 cm korvar.
    fårfjälster

Anteckning

Bockwurst serveras vanligen kokt.
Keyword Ingefära, Kalvkött, USA