Go Back

Boudin blanc de Paris

Boudin blanc är en enkel frank korv. Denna variant är från Paris.
Måltid Huvudrätt
Kök Frankrike

Ingredienser
  

  • 1,5 kg grishals
  • 1,5 kg kycklingbröst
  • 1 l mjölk 3%
  • 0,5 kg lök gul
  • 36 g salt
  • 6 g vitpeppar nymald
  • 3 g timjan
  • 1,5 g kryddpeppar
  • 1,5 g muskot
  • 1,5 g ingefära
  • 1,5 g kryddnejlika
  • 10 äggvitor
  • 90 g smör
  • svinfjälster 35/38 mm.

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Llägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär költtet i strimlor 2x2 cm
    1,5 kg grishals, 1,5 kg kycklingbröst
  • Hacka löken och fräs den i smör tills den blir mjuk men inte får färg.
    Kyl löken.
    0,5 kg lök, 90 g smör
  • Mal kycklingen och köttet med 4mm skiva.
  • Blanda det malda med alla kryddor i en matberedare.
    36 g salt, 6 g vitpeppar, 3 g timjan, 1,5 g kryddpeppar, 1,5 g muskot, 1,5 g ingefära, 1,5 g kryddnejlika
  • Häll i mjölken och de vispade äggvitorna tills smeten blir mjuk och nästan ritnnig.
    1 l mjölk, 10 äggvitor
  • Fyll svinfjälster 35/38mm och gör 15cm långa korvar.
    svinfjälster
Keyword Frankrike, Kyckling, Timjan