Go Back

Boudin Blanc Traditional

En ursprungsvariant av Boudin blanc.
Måltid Huvudrätt
Kök Frankrike

Ingredienser
  

  • 1,5 kg grishals
  • 1,5 kg späck
  • 1,5 l mjölk se anteckningar
  • 5 st ägg
  • 150 g potatismjöl
  • 60 g salt
  • 25 g socker
  • 10 g vitpeppar nymald
  • 2,5 g muskot mald
  • 2,5 g kanel
  • 2,5 g kryddnejlika mald
  • 17,5 cl Marsalavin
  • svinfjälster 30/32 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i kallt vatten över natten
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i strimlor 2x2 cm.
    1,5 kg grishals, 1,5 l mjölk
  • Mal köttet tillsammans med späcket med 4/6 mm hålskiva.
  • Tillsätt ägg, salt och kryddor till smeten.
    5 st ägg, 60 g salt, 25 g socker, 10 g vitpeppar, 2,5 g muskot, 2,5 g kanel, 2,5 g kryddnejlika, 17,5 cl Marsalavin
  • Tillsätt mjölken 60° varm och blanda samman i en matberedare.
  • Fyll i svinfjälster 30/32 mm.
  • Sjud i 80°vamt vatten i 30 minuter kyl därefter korven i kallt vatten.

Anteckning

1,5l mjölk
45 g gul lök
30 schalottenlök
45g morot
Kok upp mjölken och lägg i morötter, lök och schalottenlök. lägg på lock och låt det sjuda i 20-30 minuter. Se till att det inte kokar. Sila bort rotsakerna och använd mjölken i korven.
Keyword Frankrike, Marsalavin, Mmuskotnöt