Go Back

Bratwurst

En korv med mycket gamla anor. Den finns i många varianter i Tyskland.
Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Tyskland

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,9 kg kalvkött
  • 55 g salt
  • 9 g vitpeppar mald
  • 3 g mejram
  • 3 g kummin
  • 3 g muskotnöt mald
  • 1,5 g ingefära
  • 6 st äggvitor
  • 0,3 l kallt vatten
  • svinfjälster 32-36 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i 2x2 cm strimlor
    2,1 kg grishals, 0,9 kg kalvkött
  • Mal köttet med en 4mm hålskiva.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum
    6 st äggvitor
  • Blanda kött och övriga ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    2,1 kg grishals, 0,9 kg kalvkött, 55 g salt, 9 g vitpeppar, 3 g mejram, 3 g kummin, 3 g muskotnöt, 1,5 g ingefära, 0,3 l kallt vatten
  • Fyll svinfjälstern med smeten och gör 10cm korvar.
    svinfjälster

Anteckning

Bratwurst, en tysk korv som är känd sedan 14 hundra talet. Den kan göras med gris eller nötkött. Beroende på vilken del av Tyskland den kommer ifrån och hur den är kryddad har den olika namn. Den kan heta Thyringer bratwurst, Nürnberger bratwurst och många andra namn
Keyword Kalvkött, Kummin, Mejram, Muskot, Tyskland