Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Bratwurst Österrikisk
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
BBQ, Huvudrätt
Kök
Österrike
Ingredienser
1,65
kg
griskött
magert
0,75
kg
späck
0,5
kg
kalvkött
magert
0,5
l
vatten
60
g
salt
6
g
vitpeppar
1,5
g
mejram
1,5
g
kummin
svinfjälster
35/38 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i vatten över natten
svinfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när de skall användas.
Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Skär kött och späck i strimlor 2x2 cm.
1,65 kg griskött,
0,75 kg späck,
0,5 kg kalvkött
Mal allt kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
Blanda allt i en matberedare tills smeten binder samman.
1,65 kg griskött,
0,75 kg späck,
0,5 kg kalvkött,
0,5 l vatten,
60 g salt,
6 g vitpeppar,
1,5 g mejram,
1,5 g kummin
Fyll svinfjälster 35/38 mm och gör 15 cm långa korvar
svinfjälster
Anteckning
Man kan även göra korven som en emulsionskorv genom att mal kött och späck flera gånger med fin hålskiva.
Keyword
Kummin, Mejram, Österrike