Go Back

Bratwurst Österrikisk

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Österrike

Ingredienser
  

  • 1,65 kg griskött magert
  • 0,75 kg späck
  • 0,5 kg kalvkött magert
  • 0,5 l vatten
  • 60 g salt
  • 6 g vitpeppar
  • 1,5 g mejram
  • 1,5 g kummin
  • svinfjälster 35/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck i strimlor 2x2 cm.
    1,65 kg griskött, 0,75 kg späck, 0,5 kg kalvkött
  • Mal allt kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
  • Blanda allt i en matberedare tills smeten binder samman.
    1,65 kg griskött, 0,75 kg späck, 0,5 kg kalvkött, 0,5 l vatten, 60 g salt, 6 g vitpeppar, 1,5 g mejram, 1,5 g kummin
  • Fyll svinfjälster 35/38 mm och gör 15 cm långa korvar
    svinfjälster

Anteckning

Man kan även göra korven som en emulsionskorv genom att mal kött och späck flera gånger med fin hålskiva.
Keyword Kummin, Mejram, Österrike