Go Back

Butifarra

Måltid Huvudrätt

Ingredienser
  

  • 2,1 kg nötkött
  • 0,9 kg sidfläsk
  • 2 tsk kanel malen
  • 2 tsk kummin
  • 3 tsk svartpeppar malen
  • 3 klyftor vitlök pressad
  • 2 tsk salt
  • 5 cl rött vin torrt
  • 3 tsk vinäger
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i 2x2 cm strimlor.
    2,1 kg nötkött, 0,9 kg sidfläsk
  • Mal kött och vitlök med 4 mm hålskiva.
    2,1 kg nötkött, 0,9 kg sidfläsk, 3 klyftor vitlök
  • Blanda det malda med övriga ingredienser, utom buljongtärningar och vatten, i en matberedare tills smeten bindet samman.
    2 tsk kanel, 2 tsk kummin, 3 tsk svartpeppar, 2 tsk salt, 5 cl rött vin, 3 tsk vinäger
  • Fyll smeten i fjälstren.
  • Bind av korvar på 20 cm.
  • Blanda vatten och buljongtärningar i en gryta och sjud korvarna i 30 minuter.
    2 kycklingbuljongtärningar