Lägg fjälstren i vatten över natten.
svinfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten. Skär karrén och hälften av sidfläsket i 2x2 cm strimlor.
1,6 kg grishals, 1,4 kg sidfläsk
Skär resten av sidfläsket i 3x3 mm tärningar.
Sjud i kokande vatten det tärnade sidfläsket i vatten ca 3 minuter.Lägg sedan fläsket att torka. Mal det strimlade köttet med 3mm hålskiva och blanda i en matberedare tillsammans med mjölken och kryddorna till en slät smet.
2 g muskotnöt, 2 g cayennepeppar, 1 krm spiskummin, 10 g vitlökspulver, 40 g nitritsalt, 0,6 l mjölk
Blanda i de kalla fläsktärningarna.
Fyll svinfjälster 28/30 mm löst och kör 10-12 cm långa korvar.
svinfjälster
Sjud korvarna 20-25 minuter i 80-85° vatten och kyl dem sedan snabbt så att skinnet inte blir skrynkligt.