Go Back

Cervelas de Strasbourg

Måltid Huvudrätt
Kök Frankrike

Ingredienser
  

  • 1,6 kg grishals
  • 1,4 kg sidfläsk utan svål
  • 2 g muskotnöt mald
  • 2 g cayennepeppar mald
  • 1 krm spiskummin
  • 10 g vitlökspulver
  • 40 g nitritsalt
  • 0,6 l mjölk kall
  • svinfjälster 28/30 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär karrén och hälften av sidfläsket i 2x2 cm strimlor.
    1,6 kg grishals, 1,4 kg sidfläsk
  • Skär resten av sidfläsket i 3x3 mm tärningar.
  • Sjud i kokande vatten det tärnade sidfläsket i vatten ca 3 minuter.
    Lägg sedan fläsket att torka.
  • Mal det strimlade köttet med 3mm hålskiva och blanda i en matberedare tillsammans med mjölken och kryddorna till en slät smet.
    2 g muskotnöt, 2 g cayennepeppar, 1 krm spiskummin, 10 g vitlökspulver, 40 g nitritsalt, 0,6 l mjölk
  • Blanda i de kalla fläsktärningarna.
  • Fyll svinfjälster 28/30 mm löst och kör 10-12 cm långa korvar.
    svinfjälster
  • Sjud korvarna 20-25 minuter i 80-85° vatten och kyl dem sedan snabbt så att skinnet inte blir skrynkligt.
Keyword Frankrike, Mmuskotnöt, Spiskummin