Go Back

Cheddar Jalapeños

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök USA

Ingredienser
  

  • 2,25 kg grishals
  • 0,75 kg späck
  • 0,25 kg cheddarost riv hälften och tärna resten
  • 6 st jalapeños röda och gröna, hacka hälften
  • 7 klyftor vitlök finhackade
  • 2 msk salt
  • 4 tsk svartpeppar nymald
  • 1 tsk chiliflakes
  • 5 m svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    5 m svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär det nästan tinade köttet och späcket i 2x2 cm strimlor.
    2,25 kg grishals, 0,75 kg späck
  • Mal köttet med 4 mm hålskiva.
  • Blanda det malda med övriga ingredienser så att smeten binder samman.
    0,25 kg cheddarost, 6 st jalapeños, 7 klyftor vitlök, 2 msk salt, 4 tsk svartpeppar, 1 tsk chiliflakes
  • Fyll smeten i fjälster 38/40 mm
  • Snurra eller bind av korvar i lämpliga längder.

Anteckning

Finns det inte färsk jalapeños kan man använda konserverad. Tänk på att det finns mycket smak i spadet.
Vill man ha en grövre struktur på korven så kan man hacka en 1/3 del av kött och späck i stället för att mala det.
Keyword Cheddar, Chiliflakes, Jalapenos, USA