Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Chipolata
Skriv ut receptet
Måltid
Frukost
Kök
England
Ingredienser
2,25
kg
griskött
magert
0,75
kg
späck
36
g
salt
3
g
vitpeppar
3
g
kryddpeppar
1
g
muskot
1,5
g
timjan
1
g
cayennepeppar
150
g
ströbröd
350
ml
vatten
iskallt
fårfjälster
26/28 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i kallt vatten över natten.
fårfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Blanda ströbröd och vatten och låt det stå så ströbrödet sväller.
150 g ströbröd,
350 ml vatten
Strimla kött och späck i 2x2 cm strimlor
2,25 kg griskött,
0,75 kg späck
Mal kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
2,25 kg griskött,
0,75 kg späck,
1,5 g timjan,
150 g ströbröd,
350 ml vatten,
1 g cayennepeppar
Fyll fårfjälster 26/28 mm och gör 10 cm långa korvar.
Anteckning
Chipolata är en engelsk lite mild korv. Det finns även fransk och italiensk Chipolata.
Keyword
cayennepeppar, England, Kryddpeppar, Timjan