Go Back

Chipolata

Måltid Frukost
Kök England

Ingredienser
  

  • 2,25 kg griskött magert
  • 0,75 kg späck
  • 36 g salt
  • 3 g vitpeppar
  • 3 g kryddpeppar
  • 1 g muskot
  • 1,5 g timjan
  • 1 g cayennepeppar
  • 150 g ströbröd
  • 350 ml vatten iskallt
  • fårfjälster 26/28 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i kallt vatten över natten.
    fårfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Blanda ströbröd och vatten och låt det stå så ströbrödet sväller.
    150 g ströbröd, 350 ml vatten
  • Strimla kött och späck i 2x2 cm strimlor
    2,25 kg griskött, 0,75 kg späck
  • Mal kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    2,25 kg griskött, 0,75 kg späck, 1,5 g timjan, 150 g ströbröd, 350 ml vatten, 1 g cayennepeppar
  • Fyll fårfjälster 26/28 mm och gör 10 cm långa korvar.

Anteckning

Chipolata är en engelsk lite mild korv. Det finns även fransk och italiensk Chipolata.
Keyword cayennepeppar, England, Kryddpeppar, Timjan