Go Back

Chipolata

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Australien

Ingredienser
  

  • 2,25 kg griskött magert
  • 0,75 kg späck
  • 36 g salt
  • 3 g vitpeppar
  • 3 g kryddpeppar
  • 1 g muskot
  • 1,5 g timjan
  • 1 g cayennepeppar
  • fårfjälster 26/28 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i kallt vatten över natten.
    fårfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Strimla kött och späck 2x2 cm strimlor.
    Mal kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
    2,25 kg griskött, 0,75 kg späck
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    2,25 kg griskött, 0,75 kg späck, 36 g salt, 3 g vitpeppar, 3 g kryddpeppar, 1 g muskot, 1,5 g timjan, 1 g cayennepeppar
  • Fyll i fårfjälster 26/28 mm och gör ca 10 cm korvar.
    fårfjälster
Keyword Australien