Go Back

Chipotle Creole Sausage

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök USA

Ingredienser
  

  • 1,5 kg grishals
  • 1 kg högrev
  • 0,5 kg späck
  • 8 klyftor vitlök
  • 1 tsk svartpeppar grovmald
  • 5 tsk salt
  • 2 msk chipotle chillipulver torkad rökt jalapéno
  • 1 tsk kummin
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk farinsocker
  • 5 tsk rökarom hickory
  • 1 tsk kryddpeppar mald
  • 1,5 dl persilja finhackad
  • 1,5 dl lök finhackad gul
  • 5 m svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    5 m svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck i 2x2 cm strimlor.
    1,5 kg grishals, 1 kg högrev, 0,5 kg späck
  • Mal kött och späck med 6 mm hålskiva.
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare så att smeten binder samman.
    8 klyftor vitlök, 1 tsk svartpeppar, 5 tsk salt, 2 msk chipotle chillipulver, 1 tsk kummin, 4 tsk paprika, 1 tsk farinsocker, 5 tsk rökarom, 1 tsk kryddpeppar, 1,5 dl persilja, 1,5 dl lök
  • Fyll svinfjälstern med smeten och gör 25-30 cm korvar.
    5 m svinfjälster

Anteckning

Vill man ha en grövre struktur så kan man ta undan 1/3 av kött och späck och mala med 8 mm hålskiva eller hacka.
Keyword Chipotle chillipulver, Farinsocker, Kummin, USA