Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Chipotle Creole Sausage
Skriv ut receptet
Måltid
BBQ, Huvudrätt
Kök
USA
Ingredienser
1,5
kg
grishals
1
kg
högrev
0,5
kg
späck
8
klyftor
vitlök
1
tsk
svartpeppar
grovmald
5
tsk
salt
2
msk
chipotle chillipulver
torkad rökt jalapéno
1
tsk
kummin
4
tsk
paprika
1
tsk
farinsocker
5
tsk
rökarom
hickory
1
tsk
kryddpeppar
mald
1,5
dl
persilja
finhackad
1,5
dl
lök
finhackad gul
5
m
svinfjälster
38/40 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i vatten över natten.
5 m svinfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Skär kött och späck i 2x2 cm strimlor.
1,5 kg grishals,
1 kg högrev,
0,5 kg späck
Mal kött och späck med 6 mm hålskiva.
Blanda alla ingredienser i en matberedare så att smeten binder samman.
8 klyftor vitlök,
1 tsk svartpeppar,
5 tsk salt,
2 msk chipotle chillipulver,
1 tsk kummin,
4 tsk paprika,
1 tsk farinsocker,
5 tsk rökarom,
1 tsk kryddpeppar,
1,5 dl persilja,
1,5 dl lök
Fyll svinfjälstern med smeten och gör 25-30 cm korvar.
5 m svinfjälster
Anteckning
Vill man ha en grövre struktur så kan man ta undan 1/3 av kött och späck och mala med 8 mm hålskiva eller hacka.
Keyword
Chipotle chillipulver, Farinsocker, Kummin, USA