Go Back

Chorizo argentinsk

Måltid Huvudrätt
Kök Argentina, Paprika, Vitlök

Ingredienser
  

  • 0,75 kg nötkött
  • 1,5 kg griskött magert
  • 0,75 kg späck
  • 60 g salt
  • 10 g svartpeppar grovmald
  • 30 g paprikapulver
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 dl vin rött
  • svinfjälster 35/38mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
    svinfjälster
  • Mal kött och späck med en grov hålskiva 12 mm.
    0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck
  • Pressa vitlöken och blanda med vinet.
    6 klyftor vitlök, 3 dl vin
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    0,75 kg nötkött, 1,5 kg griskött, 0,75 kg späck, 60 g salt, 10 g svartpeppar, 30 g paprikapulver, 6 klyftor vitlök, 3 dl vin
  • Fyll svinfjälster 35/38 mm och gör cirka 15 cm korvar.
    svinfjälster
  • Grilla eller kok.