Go Back

Chorizo colombiansk

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Colombia, Limejuice, Oregano, Rött vin

Ingredienser
  

  • 1,2 kg nötkött
  • 1,2 kg griskött magert
  • 0,6 kg späck
  • 60 g salt
  • 6 g vitpeppar mald
  • 100 g gul lök hackad
  • 3 g oregano smulad
  • 3 st lagerblad smulat
  • 3 g muskotnöt mald
  • 6 klyftor vitlök pressad
  • 1 dl limejuice
  • 0,5 dl rött vin
  • 1 d vatten
  • svinfjälster 36/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren några gånger med vatten innan de skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck 2x2 cm strimlor.
    1,2 kg nötkött, 1,2 kg griskött, 0,6 kg späck
  • Mal griskött och späck med 8-10 mm hålskiva.
    Mal nötköttet i 3 mm hålskiva
  • Blanda alla ingredienserna i en matberedare till smeten binder samman.
    60 g salt, 6 g vitpeppar, 100 g gul lök, 3 g oregano, 3 st lagerblad, 3 g muskotnöt, 6 klyftor vitlök, 1 dl limejuice, 0,5 dl rött vin, 1 d vatten
  • Fyll svinfjälster36/38 mm och gör 20 cm länga korvar.
    svinfjälster
  • Stek eller grilla