Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Chorizo puertoricansk
Skriv ut receptet
Måltid
BBQ, Huvudrätt
Kök
Puerto Rico
Ingredienser
2,1
kg
grishals
0,9
kg
späck
50
g
salt
10
g
nitritsalt
6
g
peppar
12
g
paprika
3
g
cayennepeppar
6
g
annattofrö
6
g
kummin
20
g
oregano
smulad
20
g
vitlök
pressad
1
dl
vatten
svinfjälster
35/38 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i blött över natten.
svinfjälster
Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
Lägg dem i ljummet vatten.
Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.
2,1 kg grishals,
0,9 kg späck
Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
50 g salt,
10 g nitritsalt,
6 g peppar,
12 g paprika,
3 g cayennepeppar,
6 g annattofrö,
6 g kummin,
20 g oregano,
20 g vitlök,
1 dl vatten
Stoppa smeten i fjälster 35/38 mm och gör 20 cm korvar
svinfjälster
Anteckning
Korven blir extra god om man röker den lätt.