Go Back

Cumberland sausages

Måltid BBQ, Frukost, Huvudrätt
Kök England

Ingredienser
  

  • 2,4 kg grishals
  • 0,6 kg ströbröd
  • 60 g salt
  • 12 g vitpeppar
  • 6 g salvia smulad
  • 1,5 g muskotnöt mald
  • 1,5 g muskotblomma
  • 1,5 g cayennepeppar
  • fårfjälster eller svinfjälster 26/28 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    fårfjälster eller svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem i ljummet vatten.
  • Lägg ströbrödet i blött i vatten.
    0,6 kg ströbröd
  • Mal köttet med en 6-8 mm hålskiva.
    2,4 kg grishals
  • Blanda köttet med de andra ingredienserna.
    60 g salt, 12 g vitpeppar, 6 g salvia, 1,5 g muskotnöt, 1,5 g muskotblomma, 1,5 g cayennepeppar
  • Stoppa smeten i fjälster och gör korvar i valfri storlek eller i enn oändlig ring.
    fårfjälster eller svinfjälster