Lägg fjälstren i vatten över natten.
svinfjälster 32-36 mm
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Skär kött och sidfläsk i strimlor 2×2 mm.
2,1 kg grishals, 0,7 kg sidfläsk
Mal kött och späck med 4 mm hålskiva.
Blanda köttet, kryddor, vitlök och vatten i en matberedare tills smeten binder samman.
7,5 g nitritsalt, 6 g svartpeppar, 18 g paprikapulver, 24 g vitlök, 3 msk vatten
Stoppa smeten i fjälster och gör korvar i lämplig storlek.
Låt korven hänga i en timme i rumstemperatur för att torka.
Kallrök i 50-60° varm rök i en timme.
Kok i 80° vatten i 30 minuter.
Kyl i iskallt vatten i 10 minuter och låt den sedan torka en stund.