Go Back

Debreceni Kolbász

Kök Ungern

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,7 kg sidfläsk
  • 7,5 g nitritsalt
  • 6 g svartpeppar grovmald
  • 18 g paprikapulver
  • 24 g vitlök pressad
  • 3 msk vatten
  • svinfjälster 32-36 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    svinfjälster 32-36 mm
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas. Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och sidfläsk i strimlor 2×2 mm.
    2,1 kg grishals, 0,7 kg sidfläsk
  • Mal kött och späck med 4 mm hålskiva.
  • Blanda köttet, kryddor, vitlök och vatten i en matberedare tills smeten binder samman.
    7,5 g nitritsalt, 6 g svartpeppar, 18 g paprikapulver, 24 g vitlök, 3 msk vatten
  • Stoppa smeten i fjälster och gör korvar i lämplig storlek.
  • Låt korven hänga i en timme i rumstemperatur för att torka.
  • Kallrök i 50-60° varm rök i en timme.
  • Kok i 80° vatten i 30 minuter.
  • Kyl i iskallt vatten i 10 minuter och låt den sedan torka en stund.
Keyword Kryddig korv med parika och vitlök, Ungen