Go Back

Devon

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Australien

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,6 kg nötkött
  • 0,3 kg späck
  • 60 g salt
  • 30 g soya protein pulver
  • 6 g vitpeppar
  • 3 g koriander
  • 3 g paprika mald
  • 1,5 g cayennepeppar mald
  • 1,5 g muskot
  • 6 g lökpulver
  • 150 g potatismjöl
  • 1,5 dl tomatjuice
  • 1,8 dl vatten
  • fiberfjälster 50/70 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälster i blöt över natten.
    fiberfjälster
  • Spola. igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och späck i 2x2 cm strimlor.
    2,1 kg grishals, 0,6 kg nötkött, 0,3 kg späck
  • Mal kött och späck med 10 mm hålskiva.
  • Blanda vatten och tomatjuice i en matberedare och tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda tills smeten binder samman.
    2,1 kg grishals, 0,6 kg nötkött, 0,3 kg späck, 60 g salt, 30 g soya protein, 6 g vitpeppar, 3 g koriander, 3 g paprika, 1,5 g cayennepeppar, 1,5 g muskot, 6 g lökpulver, 1,5 dl tomatjuice, 1,8 dl vatten, 150 g potatismjöl
  • Fyll smeten i fiberfjälster.
    fiberfjälster
  • Låt korven häng 2-3 timmar i rumstemperatur
  • Sjud korven i 80° vatten tills den når en innertemperatur på 72°.
  • Kyl korven 10 minuter i iskallt vatten.
Keyword Australien, Karré