Go Back

Gloucestershire sausage

Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 1 timme
Total tid 2 timmar
Måltid Frukost
Kök England

Ingredienser
  

  • 1,8 kg karré
  • 0,7 kg späck
  • 0,5 kg ströbröd kan uteslutas
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk salvia torkad
  • 1 tsk timjan torkad
  • 1 tsk mejram torkad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk muskotblomma mald
  • fårfjälster

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
    fårfjälster
  • Spola igenom dom med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Strimla köttet i 2x2 cm strimlor.
    1,8 kg karré, 0,7 kg späck
  • Mal köttet först med en grov hålskiva sedan med en fin (4mm)
  • Blanda alla ingredienser noggrant så att smeten binder samman.
    1,8 kg karré, 0,5 kg ströbröd, 3 tsk salt, 2 tsk salvia, 1 tsk timjan, 1 tsk mejram, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk muskotblomma, fårfjälster, 0,7 kg späck
  • Fyll smeten i fårfjälster.