Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem i ljummet vatten .
Skär köttet i 2x2 cm strimlor.
3 kg grishals
Mal köttet med 8-10 mm hålskiva.
Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
60 g salt, 7 g nitritsalt, 6 g vitpeppar, 3 g socker, 3 g muskotnöt, 3 g kummin, 3 dl vatten
Stoppa smeten i fårfjälster 22/24 mm och gör 60-70 cm långa korvar. Korvarna blir 30-35 cm långa när man hänger dom dubbla i röken.Rök korvarna i ca 90° varm rök tills de blir ca 70° varma.
Låt korvarna ligga i rumstemperatur i ca 60 minuter.
Kyl dem snabbt i kallt vatten så skinnet blir slätt.
Häng dem till tork i 7 dagar. Blir dom mögliga så torka dem med en trasa med vinäger eller ättika.
Anteckning
Förr så lät man i Polen korven torka så länge att om man släppte en i golven så gick den sönder.