Go Back

Kanga Banga

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Australien

Ingredienser
  

  • 2,4 kg kängurukött
  • 0,6 kg späck
  • 2 dl tomatsås ketchup
  • 60 g salt
  • 6 g nitrit
  • 6 g svartpeppar mald
  • 2 g cayennepeppar
  • 20 g vitlök pressad
  • 12 g basilika smulad
  • 12 g oregano smulad
  • 30 g sojaprotein
  • 90 g vetemjöl
  • svinfjälster 35/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blött över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren me kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär4/4 delar av kött och späck i strimlor 2x2 cm.
    2,4 kg kängurukött, 0,6 kg späck
  • Kör sojaprotein och vatten i en mixer i 60 sekunder. Tillsätt oljan och kör i 60 sekunder till.
    30 g sojaprotein, 6 g svartpeppar
  • Tillsätt kryddor, ketchup och mjöl och blanda tillsammans.
    2 dl tomatsås, 60 g salt, 2 g cayennepeppar, 20 g vitlök, 12 g basilika, 12 g oregano
  • Mal 3/4 delar av kött och späck med 6 mm hålskiva.
  • Skär resten av kött och späck i 5mm kuber.
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    6 g nitrit, 90 g vetemjöl
  • Sjud i 35 minuter kyl sedan i i iskallt vatten.
Keyword Australien, kängurukött