Lägg fjälstren i blöt över natten.
rakfjälster
Spola igenom fjälster med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.Lägg dem i ljummet vatten. Skär fläskköttet i 2,5 cm kuber.
2,7 kg fläskkött
Mal sidfläsket med 4 mm hålskiva.
0,3 kg sidfläsk
Blanda alla ingredienser utom fläskkuberna i en matberedare tills smeten binder samman.
60 g salt, 7,5 g nitritsalt, 6 g vitpeppar, 3 g muskot, 90 ml vatten
Blanda försiktigt i fläskkuberna.
2,7 kg fläskkött
Fyll rakfjälstren 55/60 mm med smeten och gör ca 40 cm långa korvar.
rakfjälster
Torka korvarna i tunn rök 45-55°C i 20 minuter.
Rök korvarna med tjock rök 45-55°C i 150 minuter.
Rök korvarna med varm rök 75-90°C i 20-30 minuter. Tills korvarna får en temperatur på 68-70°C.
Kyl korven i kallt vatten så skinnet blir slätt.