Go Back

Knackwurst

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Tyskland

Ingredienser
  

  • 1 kg nötkött
  • 1 kg grishals
  • 1 kg kalvkött
  • 30 g salt
  • 8 g svartpeppar
  • 2 g muskot malen
  • 6 g mejram
  • svinfjälster 30/32 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i strimlor 2x2 cm.
    1 kg nötkött, 1 kg grishals, 1 kg kalvkött
  • Mal köttet med 6 mm hålskiva.
  • Blanda det malda köttet och kryddorna i en matberedare tills smeten binder samman.
    30 g salt, 8 g svartpeppar, 2 g muskot, 6 g mejram
  • Fyll svinfjälster 30/32 mm och gör 15 cm långa korvar.
    svinfjälster
  • Sjud korvarna i 20 minuter och kyl dem sedan i kallt vatten.