Go Back

Knoblauchwurst (Vitlökskorv)

korvadmin
Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Tyskland

Ingredienser
  

  • 2 kg nötkött magert
  • 0,7 kg grishals
  • 0,3 kg späck
  • 50 g salt
  • 8 g nitritsalt
  • 10 g peppar
  • 2 g muskot mald
  • 3 g koriander mald
  • 3 g kummin mald
  • 15 g vitlök finhackad
  • krokfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälster i blöt över natten.
    krokfjälster 38/40 mm
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
  • Skär kött och späck i 2x2 cm strimlor.
    2 kg nötkött, 0,7 kg grishals, 0,3 kg späck
  • Mal köttet med 3mm hålskiva
    2 kg nötkött, 0,7 kg grishals, 0,3 kg späck
  • Blanda det malda köttet, späcket och övriga ingredienser i en matberedare.
    50 g salt, 8 g nitritsalt, 10 g peppar, 2 g muskot, 3 g koriander, 3 g kummin, 15 g vitlök
  • Bearbeta tills smeten binder samman.
  • Fyll i krokfjälster 38/40 mm.
  • Häng i rumstemperatur i 60 min.
  • Rök i 100° rökskåp tills kärntemperaturen är 70°.
  • Kyl sedan i iskallt vatten.