Lägg fjälster i blöt över natten.
krokfjälster 38/40 mm
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas.
Skär kött och späck i 2x2 cm strimlor.
2 kg nötkött, 0,7 kg grishals, 0,3 kg späck
Mal köttet med 3mm hålskiva
2 kg nötkött, 0,7 kg grishals, 0,3 kg späck
Blanda det malda köttet, späcket och övriga ingredienser i en matberedare.
50 g salt, 8 g nitritsalt, 10 g peppar, 2 g muskot, 3 g koriander, 3 g kummin, 15 g vitlök
Bearbeta tills smeten binder samman.
Fyll i krokfjälster 38/40 mm.
Häng i rumstemperatur i 60 min.
Rök i 100° rökskåp tills kärntemperaturen är 70°.
Kyl sedan i iskallt vatten.