Go Back

Kohlwurst

Måltid Huvudrätt
Kök Tyskland

Ingredienser
  

  • 0,6 kg nötkött
  • 1,5 kg karré
  • 0,9 kg sidfläsk
  • 90 g salt
  • 7,5 g nitritsalt
  • 9 g socker
  • 6 g vitpeppar mald
  • 3 g kryddpeppar mald
  • startkultur långsam
  • svinfjälster 30/32 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem med vatten kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem i ljummet vatten.
  • Skär köttet i 2x2 cm strimlor.
    0,6 kg nötkött, 1,5 kg karré, 0,9 kg sidfläsk
  • Mal köttet med 4mm hålskiva.
  • Blanda kött och kryddor i en matberedare tills smeten binder samman.
    Blanda i stratkulturen.
    90 g salt, 7,5 g nitritsalt, 9 g socker, 6 g vitpeppar, 3 g kryddpeppar, startkultur
  • Fyll svinfjälster 30/32 mm och gör ca 25 cm korvar.
    svinfjälster
  • Låt korven fermentera i 20° temperatur i 4 dagar.
  • Kallrök korven i 24 timmar.
  • Låt korven torka i 10-12° temperatur tills den tappat 30% av sin ursprungsvikt.