Lägg fjälstren i blöt över natten.
svinfjälster
Spola igenom dem med vatten kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem i ljummet vatten. Skär köttet i 2x2 cm strimlor.
0,6 kg nötkött, 1,5 kg karré, 0,9 kg sidfläsk
Mal köttet med 4mm hålskiva.
Blanda kött och kryddor i en matberedare tills smeten binder samman.Blanda i stratkulturen. 90 g salt, 7,5 g nitritsalt, 9 g socker, 6 g vitpeppar, 3 g kryddpeppar, startkultur
Fyll svinfjälster 30/32 mm och gör ca 25 cm korvar.
svinfjälster
Låt korven fermentera i 20° temperatur i 4 dagar.
Kallrök korven i 24 timmar.
Låt korven torka i 10-12° temperatur tills den tappat 30% av sin ursprungsvikt.