Go Back

Kolbász Csaba

Måltid Huvudrätt, Pålägg, Tilltugg
Kök Ungern

Ingredienser
  

  • 2,1 kg grishals
  • 0,9 kg späck
  • 60 g paprika söt
  • 15 g paprika stark
  • 70 g salt
  • 10 g vitlök finhackad
  • 6 g spiskummin hel
  • svinfjälster 38/40 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem i ljummet vatten.
  • Blanda alla ingredienserna i en matberedare tills smeten binder samman.
    2,1 kg grishals, 0,9 kg späck, 60 g paprika, 15 g paprika, 70 g salt, 10 g vitlök, 6 g spiskummin
  • Stoppa smeten i fjälster och gör korvar i lämplig storlek.
    svinfjälster
  • Lägg korven i ett utrymme som håller cirka 6 grader i 48 timmar.
  • Kallrök korven i 6 dagar med alspån.
  • Korven torkas sedan i 3 månader i kallt utrymme.