Go Back
Skriv ut
Smaller
Normal
Larger
Kolbász Csaba
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt, Pålägg, Tilltugg
Kök
Ungern
Ingredienser
2,1
kg
grishals
0,9
kg
späck
60
g
paprika
söt
15
g
paprika
stark
70
g
salt
10
g
vitlök
finhackad
6
g
spiskummin
hel
svinfjälster
38/40 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i blöt över natten.
svinfjälster
Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
Lägg dem i ljummet vatten.
Blanda alla ingredienserna i en matberedare tills smeten binder samman.
2,1 kg grishals,
0,9 kg späck,
60 g paprika,
15 g paprika,
70 g salt,
10 g vitlök,
6 g spiskummin
Stoppa smeten i fjälster och gör korvar i lämplig storlek.
svinfjälster
Lägg korven i ett utrymme som håller cirka 6 grader i 48 timmar.
Kallrök korven i 6 dagar med alspån.
Korven torkas sedan i 3 månader i kallt utrymme.