Go Back

Longaniza Parillera

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Argentina

Ingredienser
  

  • 1,05 kg grishals
  • 1,05 kg sidfläsk
  • 0,9 kg nötkött magert
  • 60 g salt
  • 6 g peppar
  • 6 g socker
  • 3 g paprika
  • 3 g fänkålsfrö
  • 3 g Muskot
  • 1,5 g kryddpeppar
  • 3 st lagerblad
  • 30 g potatismjöl
  • 2 dl rött vin
  • svinfjälster 35/38 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blött över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Blanda kryddor och vin.
    60 g salt, 6 g peppar, 6 g socker, 3 g paprika, 3 g fänkålsfrö, 3 g Muskot, 1,5 g kryddpeppar, 3 st lagerblad, 2 dl rött vin
  • Skär kött och späck i strimlor 2x2 mm.
    1,05 kg grishals, 1,05 kg sidfläsk
  • Mal allt fläskkött med 10 mm hålskiva.
    1,05 kg grishals, 1,05 kg sidfläsk
  • Mal nötkött med 6 mm hålskiva.
    0,9 kg nötkött
  • Blanda kött och kryddor i en matberedare tills smeten binder samman.
  • Blanda i potatismjöl.
    30 g potatismjöl
  • Fyll smeten i 35/38 mm svinfjälster och gör 30 cm korvar. Gör raka korvar eller ringar.
    svinfjälster
  • Kyl eller frys.
Keyword Argentina, Longaniza