Lägg fjälstren i blött över natten.
svinfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten. Blanda kryddor och vin.
60 g salt, 6 g peppar, 6 g socker, 3 g paprika, 3 g fänkålsfrö, 3 g Muskot, 1,5 g kryddpeppar, 3 st lagerblad, 2 dl rött vin
Skär kött och späck i strimlor 2x2 mm.
1,05 kg grishals, 1,05 kg sidfläsk
Mal allt fläskkött med 10 mm hålskiva.
1,05 kg grishals, 1,05 kg sidfläsk
Mal nötkött med 6 mm hålskiva.
0,9 kg nötkött
Blanda kött och kryddor i en matberedare tills smeten binder samman.
Blanda i potatismjöl.
30 g potatismjöl
Fyll smeten i 35/38 mm svinfjälster och gör 30 cm korvar. Gör raka korvar eller ringar.
svinfjälster
Kyl eller frys.