Go Back

Lukanka

Måltid BBQ, Huvudrätt, Smårätter
Kök Bulgarien

Ingredienser
  

  • 1,5 kg grishals
  • 1,5 kg kalvkött
  • 3 msk salt
  • 1 krm kummin
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • krokfjälster 43/46 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten
    krokfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Skär köttet i 2x2 cm strimlor.
    1,5 kg grishals, 1,5 kg kalvkött
  • Mal köttet två gånger med 4 mm hålskiva.
  • Blanda köttet med kryddor och hälften av vattnet.
    3 msk salt, 1 krm kummin, 1 dl kolsyrat vatten
  • Lägg blandningen i kylen i ett dygn.
  • Nästa dag. Blanda smeten med resten av vattnet och lägg den i kylen i ett dygn till.
  • Nästa dag: Blanda smeten och fyll den i fjälstren och bind av 30 cm korvar eller gör ringar.
    krokfjälster
  • Förvara korvarna svalt i 3 dagar. De följande 5 dagarna skall man platta till korvarna tillexempel med en brödkavel.