Spola igenom fjälstren med kallt vatten innan de skall användas. Lägg dem sedan ljummet vatten.
10 m fjälster
Skär kött och späck i 2x2 cm strimlor och löken i bitar.
Kött, späck och lök mals 1 gång med grov skiva 8mm och 1 gång med fin skiva 4mm.
2,4 kg grishals, 0,6 kg späck, 6 lökar
Blanda i salt, kryddor och övriga ingredienser. Arbeta smeten tills att den binder samman.
5 msk salt, 1,5 tsk vitpeppar, 3 tsk kryddpeppar
Trä på fjälstren på korvhornet och börja fylla dem.
10 m fjälster
Fyll jämnt men inte för hårt korvmassan utvidgas när man tillagar den.
Snurra korvar i lämplig längd eller gör ringar som knytes med bomullsgarn.
Knyt till den och gör en ring eller gör korvar ca 20 cm långa.
Anteckning
Sjud korven på svag värme i 15-20 minuter och stek den sedan i smör i ett stekjärn, Det går också att steka den utan att sjuda den först. Stek den då på svag värme och pricka den gärna så den inte spricker.