Go Back

Morcilla

Måltid Huvudrätt
Kök Argentina

Ingredienser
  

  • 2,1 kg Karré
  • 0,3 kg späck
  • 1,5 st gullök hackad
  • 0,9 l svinblod
  • 4 msk rökt paprika mald
  • 3 st lagerblad
  • 15 g svartpeppar mald
  • 0,6 kg kokt ris
  • 45 g salt
  • 6 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk kryddnejlika mald
  • 3 tsk ister
  • svinfjälster 38/40mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan o ljummet vatten.
  • Kok riset och låt det kallna.
    0,6 kg kokt ris
  • Skär kött och späck i strimlor 2x2 cm.
    2,1 kg Karré, 0,3 kg späck, 3 tsk ister
  • Mal kött,späck och ister med 6 mm hålskiva.
  • Kok lök och vitlök med ister på svag värmetills den mjuknat. Tillsätt paprika , peppar och lagerblad och mixa med handmixer. Låt det kallna.
    1,5 st gullök, 4 msk rökt paprika, 15 g svartpeppar, 6 st vitlöksklyftor
  • Tillsätt blodet till blandningen.
    0,9 l svinblod
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare.
    3 st lagerblad, 45 g salt, 1 tsk kryddnejlika
  • Fyll smeten i svinfjälster och gör 20-25 cm korvar.
  • Sjudkorvarna i 80-85 tradigt vatten i 30 minuter.
  • Kyl korvarna i iskallt vatten en stund och ta sedan upp dem och torka av dom.
Keyword Argentina, Ris, Svinblod