Lägg fjälstren i blöt över natten.
svinfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem sedan o ljummet vatten. Kok riset och låt det kallna.
0,6 kg kokt ris
Skär kött och späck i strimlor 2x2 cm.
2,1 kg Karré, 0,3 kg späck, 3 tsk ister
Mal kött,späck och ister med 6 mm hålskiva.
Kok lök och vitlök med ister på svag värmetills den mjuknat. Tillsätt paprika , peppar och lagerblad och mixa med handmixer. Låt det kallna.
1,5 st gullök, 4 msk rökt paprika, 15 g svartpeppar, 6 st vitlöksklyftor
Tillsätt blodet till blandningen.
0,9 l svinblod
Blanda alla ingredienser i en matberedare.
3 st lagerblad, 45 g salt, 1 tsk kryddnejlika
Fyll smeten i svinfjälster och gör 20-25 cm korvar.
Sjudkorvarna i 80-85 tradigt vatten i 30 minuter.
Kyl korvarna i iskallt vatten en stund och ta sedan upp dem och torka av dom.