Go Back

Nürnberger Rostbratwurst

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Tyskland

Ingredienser
  

  • 2,4 kg grishals
  • 0,6 kg späck
  • 60 g salt
  • 6 g vitpeppar
  • 3 g mejram
  • 3 g ingefära
  • 1 g kardemumma
  • fårfjälster 22/24 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    fårfjälster
  • Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när de skall användas.
  • Skär kött och späck i 2x2 cm strimlor.
    2,4 kg grishals, 0,6 kg späck
  • Mal kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tillsmeten binder samman.
    60 g salt, 6 g vitpeppar, 3 g mejram, 3 g ingefära, 1 g kardemumma
  • Stoppa smeten i fjälster och gör ca 10 cm långa korvar.

Anteckning

Typiskt för denna korv är storleken. Tillverkningen i Nürnberg har sitt ursprung från 1300/1400 talet och är varumärkesskyddad.
Keyword Tyskland