Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Nürnberger Rostbratwurst
Skriv ut receptet
Måltid
BBQ, Huvudrätt
Kök
Tyskland
Ingredienser
2,4
kg
grishals
0,6
kg
späck
60
g
salt
6
g
vitpeppar
3
g
mejram
3
g
ingefära
1
g
kardemumma
fårfjälster
22/24 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i blöt över natten.
fårfjälster
Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när de skall användas.
Skär kött och späck i 2x2 cm strimlor.
2,4 kg grishals,
0,6 kg späck
Mal kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
Blanda alla ingredienser i en matberedare tillsmeten binder samman.
60 g salt,
6 g vitpeppar,
3 g mejram,
3 g ingefära,
1 g kardemumma
Stoppa smeten i fjälster och gör ca 10 cm långa korvar.
Anteckning
Typiskt för denna korv är storleken. Tillverkningen i Nürnberg har sitt ursprung från 1300/1400 talet och är varumärkesskyddad.
Keyword
Tyskland