Go Back
Skriv ut
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Ringriderpölse
Skriv ut receptet
Måltid
BBQ, Huvudrätt
Kök
Danmark
Ingredienser
1,2
kg
skinka
1,5
kg
grishals
0,3
kg
sidfläsk
60
g
salt
3
tsk
vitpeppar
3
tsk
paprika
mald
0,5
st
muskotnöt
riven
200
g
gul lök
riven
1,5
dl
potatismjöl
7
dl
vatten, vin eller öl
svinfjälster
32/36 mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i blött över natten.
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Skär köttet i 2x2 cm strimlor.
Blanda det malda köttet med kryddorna och löken.
Lägg i frysen i en timme tills det är fruset på yttersidan.
Mal allt med en 4mm hålskiva.
Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman. Blanda i vätska efter behov.
Fyll smeten i fjälstren och bind av korvar 12-15 cm långa.
Anteckning
Man kan varmröka korvarna men på södra Jylland virrar man på huvudet åt sådana påfund.