Lägg fjälstren i blött över natten.
svinfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skalla användas.Lägg dem i ljummet vatten. Blanda kött, späck, nitritsalt och salt i en matberedare.
2,1 kg grishals, 0,9 kg späck, 90 g salt, 7,5 g nitritsalt
Lägg till kryddor, vin, dextros och startkultur. Blanda tills smeten binder samman.
6 g dextros, 6 g socker, 6 g vitpeppar, 12 g chiliflakes, 6 g paprika, 6 g fänkålsfrön, 0,12 g startkultur, 2 dl vin
Stoppa smeten i svinfjälster och gör 60 cm korvar.
svinfjälster
Fermentera korvarna i 20° rumstemperatur i 72 timmar (3 dygn).
Häng korven till tork i 8-12° varmt utrymme med en luftfuktighet på ca 60%. Korven är färdig när den minskat med 30% i vikt.