Go Back

Saucicces de Provencale

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Frankrike

Ingredienser
  

  • 2,25 kg grishals
  • 0,75 kg sidfläsk rökt
  • 0,5 dl rörsocker eller brun farin
  • 12 klyftor vitlök pressade
  • 0,2 kg pinjenötter
  • 30 cl vin rött
  • 1,5 dl persilja hackad
  • 2 msk vitpeppar nymald
  • krokfjälster 38/40 mm eller svinfjälster

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    krokfjälster
  • Lägg pinjenötterna i vinet över natten.
    0,2 kg pinjenötter
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan de skall användas. Lägg dom sedan i ljummet vatten.
  • Skär kött och fläsk i 2x2 cm strimlor.
  • Mal kött och sidfläsk med 6 mm skiva.
    2,25 kg grishals, 0,75 kg sidfläsk
  • Blanda med övriga ingredienser.
    Blanda tills smeten binder samman.
    0,5 dl rörsocker, 12 klyftor vitlök, 0,2 kg pinjenötter, 30 cl vin, 1,5 dl persilja, 2 msk vitpeppar
  • Stoppa smeten i fjälster 38/40 mm. Gör korvarna 15-20 cm långa.