Go Back

Saveloy-Australien

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Australien

Ingredienser
  

  • !,2 kg grishals
  • 0,3 kg späck
  • 1,2 kg nötkött
  • 0,3 kg vatten
  • 45 g salt
  • 6 g nitritsalt
  • 6 g vitpeppar
  • 4,5 g ingefära
  • 1,5 g muskotblomma
  • 1,5 g kanel
  • 150 g mjöl
  • 1 tsk rökarom
  • fårfjälster 24 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blött över natten.
    fårfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger innan dom skall användas.
  • Mal kött och späck med 6 mm hålskiva.
    Kyl kött och späck och mal sedan med 3 mm hålskiva.
    !,2 kg grishals, 0,3 kg späck, 1,2 kg nötkött
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
    !,2 kg grishals, 0,3 kg späck, 1,2 kg nötkött, 0,3 kg vatten, 45 g salt, 6 g nitritsalt, 6 g vitpeppar, 4,5 g ingefära, 1,5 g muskotblomma, 1,5 g kanel, 150 g mjöl, 1 tsk rökarom
  • Sjud i 80° vatten i 25 minuter.
  • Kyl sedan i iskallt vatten.
Keyword Australien, Ingefära, Kanel