Go Back

Sudjuk

Måltid BBQ, Huvudrätt, Tilltugg
Kök Bulgarien

Ingredienser
  

  • 1,5 kg nötkött
  • 1,5 kg grishals
  • 4 tsk kummin mald
  • 4 tsk salt
  • 4 tsk paprikapulver
  • 6 klyftor vitlök
  • svinfjälster 36/38mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i blöt över natten.
    svinfjälster
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Mal köttet med 8 mm hålskiva.
    1,5 kg nötkött, 1,5 kg grishals
  • Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
  • Fyll smeten i svinfjälster och bind av korvar ca 15 cm långa eller i ringar.
  • Häng korvarna i ett väl ventilerat utrymme och platta till dem varannan dag så det blir platta korvar.
  • Stick hål med en nål om det uppstår luftbubblor.
  • Låt torka 30%.