Go Back
Skriv ut
Smaller
Normal
Larger
Sudjuk
Skriv ut receptet
Måltid
BBQ, Huvudrätt, Tilltugg
Kök
Bulgarien
Ingredienser
1,5
kg
nötkött
1,5
kg
grishals
4
tsk
kummin
mald
4
tsk
salt
4
tsk
paprikapulver
6
klyftor
vitlök
svinfjälster
36/38mm
Instruktioner
Lägg fjälstren i blöt över natten.
svinfjälster
Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
Lägg dem sedan i ljummet vatten.
Mal köttet med 8 mm hålskiva.
1,5 kg nötkött,
1,5 kg grishals
Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.
Fyll smeten i svinfjälster och bind av korvar ca 15 cm långa eller i ringar.
Häng korvarna i ett väl ventilerat utrymme och platta till dem varannan dag så det blir platta korvar.
Stick hål med en nål om det uppstår luftbubblor.
Låt torka 30%.