Go Back

Syrade morötter

Måltid Huvudrätt
Kök Tyskland

Ingredienser
  

  • 1 kg morötter
  • 15 g salt jodfritt

Instruktioner
 

  • Skala morötterna och ansa dem. 
  • Riv dem grovt på ett rivjärn eller med en mandolin.
  • Lägg morötter och salt i en skål och blanda väl.
  • Stöt morötterna med en mortelstöt eller knåda dem med händerna så att de vätskar sig.
  • Lägg morötterna i en burk som går att försluta.
  • Packa morötterna hårt.
  • Ställ dem mörkt i i rumstemperatur i 2 veckor.
  • För att vara säker på att inte luft kommer i kontakt med morötterna så kan man lägga en plastpåse med saltlake överst i burken som en tätning.

Anteckning

Ett riktmärke på när morötterna  är färdiga att läggas i burk/burkar är när man pressar en handfull och det rinner vätska från dem.
Morötterna blir godare om de får mogna ett par veckor i kylskåp när dom är färdigjästa.
Keyword Tyskland