Go Back

Tysk potatissallad.

Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Tyskland
Portioner 4 Pers

Ingredienser
  

  • 1 kg potatis
  • 1 rödlök
  • 5 msk olja oliv eller solros
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 3 msk persilja hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar svart eller vit

Instruktioner
 

  • Skala och kok potatisen mjuk.
    1 kg potatis
  • Häll av vattnet och låt potatisen svalna.
  • Skala och hacka löken och lägg i en skål.
    1 rödlök
  • Tillsätt vinäger, olja,senap,kapris salt och peppar.
    5 msk olja, 2 msk dijonsenap, 3 msk kapris, 0,5 tsk salt, 1 krm peppar
  • Skölj och hacka persiljan och tillsätt den.
    3 msk persilja
  • Dela potatisen i 2x2cm bitar och blanda med med lök och oljedressingen.
  • Smaka av med salt och peppar efter tycke och smak.