Ćevapčići
Ingredienser
- 1,5 kg grishals
- 1 kg nötkött
- 0,5 kg lamm
- 40 g salt
- 6 g vitpeppar mald
- 1,5 g cayennepeppar
- 3 g paprikapulver
- 6 klyftor vitlök finhackad
- 3 äggvitor
- 1 st gullök finhackad
Instruktioner
- Mal kött och lök med 6 mm hålskiva.1,5 kg grishals, 1 kg nötkött, 0,5 kg lamm
- Blanda det malda med övriga ingredienser.40 g salt, 6 g vitpeppar, 1,5 g cayennepeppar, 3 g paprikapulver, 6 klyftor vitlök, 3 äggvitor, 1 st gullök
- Gör 20 mm tjocka och 10cm långa korvar
- Stek eller grilla.
Anteckning
Ćevapčići är en Serbisk skinnlös korv som är vanlig på balkan. Den serveras ofta 5 stycken i pitabröd med hackad lök, yoghurt eller med potatissallad.