
Bratwurst Österrikisk
Ingredienser
- 1,65 kg griskött magert
- 0,75 kg späck
- 0,5 kg kalvkött magert
- 0,5 l vatten
- 60 g salt
- 6 g vitpeppar
- 1,5 g mejram
- 1,5 g kummin
- svinfjälster 35/38 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i vatten över nattensvinfjälster
- Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när de skall användas.Lägg dem sedan i ljummet vatten.
- Skär kött och späck i strimlor 2×2 cm.1,65 kg griskött, 0,75 kg späck, 0,5 kg kalvkött
- Mal allt kött och späck med 4-6 mm hålskiva.
- Blanda allt i en matberedare tills smeten binder samman.1,65 kg griskött, 0,75 kg späck, 0,5 kg kalvkött, 0,5 l vatten, 60 g salt, 6 g vitpeppar, 1,5 g mejram, 1,5 g kummin
- Fyll svinfjälster 35/38 mm och gör 15 cm långa korvarsvinfjälster
Anteckning
Man kan även göra korven som en emulsionskorv genom att mal kött och späck flera gånger med fin hålskiva.