Chorizo puertoricansk
Ingredienser
- 2,1 kg grishals
- 0,9 kg späck
- 50 g salt
- 10 g nitritsalt
- 6 g peppar
- 12 g paprika
- 3 g cayennepeppar
- 6 g annattofrö
- 6 g kummin
- 20 g oregano smulad
- 20 g vitlök pressad
- 1 dl vatten
- svinfjälster 35/38 mm
Instruktioner
- Lägg fjälstren i blött över natten.svinfjälster
- Spola igenom dem med kallt vatten några gånger när dom skall användas.Lägg dem i ljummet vatten.
- Mal kött och späck med 8 mm hålskiva.2,1 kg grishals, 0,9 kg späck
- Blanda alla ingredienser i en matberedare tills smeten binder samman.50 g salt, 10 g nitritsalt, 6 g peppar, 12 g paprika, 3 g cayennepeppar, 6 g annattofrö, 6 g kummin, 20 g oregano, 20 g vitlök, 1 dl vatten
- Stoppa smeten i fjälster 35/38 mm och gör 20 cm korvarsvinfjälster
Anteckning
Korven blir extra god om man röker den lätt.