Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chile

Longaniza Chile

En Chilensk variant av en spansk korv.
Måltid BBQ, Huvudrätt
Kök Chile

Ingredienser
  

  • 3 kg grishals
  • 60 g salt
  • 6 g peppar
  • 180 g jalapeňos
  • 12 g paprika
  • 6 g oregano smulad
  • 6 g kummin
  • 3 klyftor vitlök
  • 30 ml söt sherry
  • svinfjälster 32/36 mm

Instruktioner
 

  • Lägg fjälstren i vatten över natten.
  • Spola igenom fjälstren med kallt vatten några gånger när dom skall användas.
    Lägg dem sedan i ljummet vatten.
  • Blanda salt, kryddor och vin.
  • Skär köttet i 2×2 cm strimlor.
  • Mal köttet med en 6 mm hålskiva.
  • Finhacka jalapeňosen och blanda med kryddblandningen och köttet tills smeten binder samman.
  • Fyll smeten i svinfjälster 32-36 mm. Bind av 20 cm korvar eller gör ringar.